Tillåt mig att ha lite roligt (17)

Skrivlusten har kommit tillbaka. Jag vände helt enkelt på pannkakan och vips… dök den upp!

Men vad är det rent konkret som har hänt? Jo, jag släppte taget om Du vilda rot. Jag får återta den framöver. Även om jag vet att pauser på det här sättet är den allra största fällan. Men nu kände jag att det bekostade mig det mesta vad gällde skrivandet. I stället började jag skriva någonting nytt, för hand. Med metoden jag nyligen berättade om (här). Jag bara gjorde det, och sedan har energin kommit tillbaka.

Några dagar senare fick jag ännu en idé som jag också började skriva på. Den går mer i linje med min memoar, även om den är helt egen. Det är i vilket fall ingen fiktion.

Så jag skriver på flera projekt samtidigt och jag har det väldigt roligt. Tillåt mig att bryta mot skrivreglerna! De som säger att en ska nöta på ett projekt och att det viktigaste är att slutföra dem. Jag vet! Och jag ska. Jag vill ju se den tryckt förstås. Jag skulle liksom inte skriva på något som jag inte tror på. Men visst är det en balansgång och väldigt individuellt. Just nu gör jag så här och det var det bästa för att bryta den så kallade skrivkrampen.

På bilden ovan står de första meningarna i mitt nystartade projekt. Den har formen av en kapitelbok och handlar om Hilma vars längtan bort från det slitsamma arbetet på gården får svar en kall vinterdag när hon träffar Assar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.