Rövardotter

Det var min dotter som såg till att vi fick en tältnatt i skogen. Vi gick ner till bäcken som vanligt på förmiddagen och jag hade med mig en bok, Ronja Rövardotter, som faktiskt är kurslitteratur för kursen som jag läser i vår – Litteratur och ekokritik. Men kanske var det för att vi besökt bäcken varenda dag som min dotter ville gå hem efter en kvart. Jag föreslog att vi kunde fortsätta på stigen in i skogen, och det ville hon gärna. Så vi gick vidare och hon tog täten och upptäckte sin skog. Längst ner i backen svängde hon in vid vår tältplats.

Då kom hon tillbaka till mig och lyfte på locket i vagnen och kikade, men där fanns inget tält, och hon stod en stund och funderade. Jag satte mig ner på knä och frågade om hon ville tälta, och min rövardotter nickade.

Så jag fick helt enkelt gå hem och packa, och det blev en tältnatt i skogen. Vargsången viskades i vinden… jag läste Lindgrens saga någon timme när barnen somnat i varsin sovsäck på varsin sida om mig och det kan ha varit det mysigaste!

Nu är jag åter hemma och dricker en kopp kaffe och jag ska i färd med att berätta om den här sjunde tältnatten i min pågående memoar. Det är alltid lika givande att skapa litteratur av mina drömmar och funderingar.

Under 1 års tid djupdyker jag i vad vår naturkontakt och våra tältnätter betyder för mig och mina barn, jag måste få veta vad det innebär att växa upp med naturen. Och jag skriver en bok om det.

Dag 137

Här kan du läsa om våra andra tältäventyr under året med detta bokprojekt:
1. Den första tältnatten
2. Den andra tältnatten
3. Den tredje tältnatten
4. Den fjärde tältnatten
5. Den femte tältnatten
6. Den sjätte tältnatten
7. Den sjunde tältnatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.