Bokrecension – Förundranseffekten

av Sara Hammarkrantz & Katrin Sandberg (2020)

Om boken
Förundran är att se storheten och det ofattbara i det som omger dig. Att hänföras av en gnistrande stjärnhimmel, uppslukas av ett vackert musikstycke eller känna aha-upplevelsen när du ser eller förstår något bortom det du trodde var möjligt. Förundran kan ge dig gåshud och välbehag, men också minska oro och stress, göra dig mer generös och engagerad och kanske till och med dämpa inflammationer.

Sara Hammarkrantz och Katrin Sandberg skriver om förundran utifrån den nya, spännande och banbrytande forskning som idag sker på området.

Min kommentar
Förundran är en alldeles underbart litet ord som växer allt mer och det är en fantastisk motvikt mot dagens värld. Den här ”lilla” känslan gör så stor skillnad. Boken går igenom effekten kring förundran på ett så bra sätt på så många olika sätt. Det är medryckande och tydligt, väl strukturerat och absolut inspirerande. Jag tar med mig det här med the overview effect, som bara vid läsningen gav mig rysningar, liksom förundrans förmåga att faktiskt vara en del av lösningen på miljöfrågan – det är helt klart en stor känsla detta!

Betyg: 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.