Bokrecension – Mellan raderna

Författare: Johanna Schreiber
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 335

Handling
Mellan raderna är första delen i en ny serie som utspelar sig i bokförlagsvärlden. Med Johanna Schreibers vassa humor och träffande samtidsblick får vi följa människorna kring Schantz förlag.

PR-strategen Emily ägnar dagarna åt att ta hand om självupptagna författardivor och planera storslagna releasefester. Samtidigt försöker hon läka efter en uppslitande skilsmässa, och anpassa sig till ett liv som varannan vecka-förälder.

När hon träffar den karismatiske serietecknaren Herman på förlagets sommarfest slår det gnistor direkt. Men att kombinera den nya förälskelsen med krävande författare och chefer som inte drar jämnt visar sig vara allt annat än enkelt.

Samtidigt pågår en maktkamp på förlaget. Grundaren Otto Schantz har gått ur tiden. Vem av hans arvtagare ska gå vinnande ur striden om Schantz förlag?

Kommentar
Det går inte som boknörd att låta en sådan här typ av bok gå förbi en, och visst var det nöjsamt att låta innehållet spegla bokvärlden. Däremot blev jag inte helt såld på det andra. Lite tyckte jag att det fanns en bitter och smått patetisk ton som gjorde att jag tyckte att det på något sätt kändes löjligt. Å andra sidan gillade jag det lite också, för det kändes mänskligt. Mycket fanns att känna igen sig i kring Emilys familjevardag. Det andra om förlagsvärlden var mest skojigt. Jag kan ju inte svara på om det är just såhär det är, förmodligen inte, det har nog dragits till sin spets. Men ändå var det som nämnt roande.

Betyg: 3 av 5

En reaktion till “Bokrecension – Mellan raderna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.