Bokrecension – Deckartanterna springer aldrig i onödan

Författare: Hanna Landahl
Förlag: Lind & CO
Utgivningsår: 2021
Antal timmar: 6 h 39 min
Serie: Del 1

Handling
Trots att våren håller sig på avstånd börjar flyttfåglarna återvända till den skaraborgska slätten. Då försvinner plötsligt fågelforskaren Kent Frölander. Fallet hamnar på Britta Bengtssons skrivbord. I ett av Skaras äldsta trähus driver hon deckarfirman Missing People – och tänker definitivt inte byta namn på den, för hon var faktiskt först! Till sin hjälp har hon modern Anki. Fast kanske är Anki mest ett enerverande bihang? För att inte tala om den lilla mopsen man numera får på köpet när man har med Anki att göra. Britta skulle helst klara sig utan detta radarpar. Men en sak är tyvärr helt säker. Utan Ankis skarpa hjärna skulle Britta inte lyckas lösa ett enda ynka fall.

Kommentar
Jag hoppar gärna på nya böcker av Landahl som jag tycker skriver så träffsäkert, underhållande och aktuellt. Den senaste Ljuskällan om miljöaktivism och så den här som drar åt mer deckarhållet – som inte är något jag dras till men när det blir mysdeckare så kanske det kan vara något. Jag kan också tycka att många böcker som utlovas vara mysdeckare innehåller trots det alltför mycket hemskheter. Men den här med deckartanterna, det är mysdeckare på riktigt.

Jag tyckte mycket om att lyssna på den här. Lagom spännande med framförallt bra uppbyggande och kapitelslut och dylikt. Härliga karaktärer som spinner på temat, framförallt var det som förväntat lite småskojigt. Så det här var helt kart en bok värd att lyssna på för den som söker just en lättsam mysdeckare med en charmig touch.

Betyg: 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.