Berättar om mina aktuella skrivprojekt

Har du någon gång frågat en författare vad boken hon skriver handlar om? Risken är nämligen stor att hon knappt hittar några ord alls. Trots att hon ägnar dagar och nätter åt att fylla dokumentet. Men det är förståeligt. Och vad händer när boken liksom ändrar form? När man knappt vet vart allt ska sluta, om det finns ett slut… skämt åsido.

Jag kände att jag behövde strukturera upp vad jag ägnar mig åt med skrivandet nuförtiden, och tänkte att det kunde vara roligt för er att få en liten inblick.

Det här är nog det mest generösa jag delgett mig om skrivandet. Ändå är det mesta ganska överskådligt, ni kommer fortfarande inte ha en aning om slutresultatet – knappt jag heller 😉

Bild från pinterest.

VÄRDINNAN
Har skrivit ett råmanus på 41,000 ord. Gick igenom det, lade till en del och skrev om lite för ett andra utkast som blev 44,000 ord. Skickat till en testläsare.
Historien handlar om en tjej som efter sin mammas död flyttar till ett torp där märkliga saker sker. Kan vara magiska inslag, å andra sidan är jag inte helt säker på att detta ändå skulle kunna ske, haha, man måste tro på sina historier 😉 Handlar om att finna något meningsfullt i vår brutala värld, om att tillåta sig att se det som lätt kanske misstas (eller hur jag nu ska beskriva det), men också om kontrollbehov.
Inför utkast tre ska jag lägga till två betydande biroller som kommer tillföra mer kött på benen, så att säga, och samtidigt kunna gestalta det jag vill få fram, plus att det kan bli intressantare utifrån det där magiska som jag har med. Mamman får leva och på torpet kommer det finnas en mormor och bara det, plus relationerna dem emellan, kommer bli intressant. Det blir lite mer realistiskt och konkret. Samtidigt hade jag inte klart för mig hur jag skulle knyta ihop magin, men nu kanske jag kan få till det.
Jag tror historien behöver få mer formen av en ungdomsbok, gillar närvaron och drivet i dem nämligen. Tänkte att huvudpersonen får då bli 18/19 och hon ska få heta Lilly, vilket känns sådär härligt symboliskt då hon inför steget ut i vuxenlivet och en del andra gnagande tankar känner att världen är så stor… Inför utkast tre kommer jag alltså behöva skriva om typ allt. Men det gör inget såklart!
(Titeln kan komma att ändras.)

RESAN
Det här är ett så makalöst fantastiskt projekt som jag knappt kan vänta på att få göra fastän det är just vad behöver… Detta blir ingen vanlig roman, utan det är ett äventyr som jag kommer att genomföra förhoppningsvis nästa år då jag också blir 30, vilket vore än mer ypperligt. Egentligen kallar jag detta för något annat men tills vidare blir Resan bra såhär öppet, på många sätt är det också just det.
Boken kommer vara en dröm som är för bra för att vara sann om jag lyckas med det (superlativen räcker inte), för det är som flera drömmar i en, att göra något ”osannolikt” och skriva om det. Ambitiös som jag också är vill jag ha med en del research kring tillhörande ämnen (något jag tror blir bra och som jag gillar), utan att det blir faktauppdiktande haha, vilket är något jag kan göra tills ”allt drar igång”. Ser lika mycket fram emot det teoretiska, som sätter mitt i större perspektiv, som det praktiska, som dock blir ordentlig utmaning, vilket förstås är poängen 😉
Det är dessa böcker som jag känner mest upprymdhet över att läsa så självklar är det något som jag själv vill göra. De som inspirerat: Vild, Kon-Tiki expeditionen, Born ro run, Honeymoon hejdå och bergen som väntar.
Har en del anteckningar och texter på olika håll som jag ska samla ihop och fortsätta fylla på.

NAIRIN
Detta är min episka fantasyserie. Namnet är absolut inte bestämt, ska försöka hitta en annan benämning men detta är ett ord som förkommer i historien i varje fall. Egentligen var det tänkt att idén skulle ha med en till författare, men det blev ändå att kör jag på detta själv, lite mer om projektet finns att läsa här.
I vilket fall så har jag bakat ihop de mesta av vad jag är fascinerad över och dragit det till något väldigt fantasifullt, som känns så spännande och som fler historier kan urarta sig kring (därav serie). Eftersom det är relativt nytt kan jag inte riktigt berätta så mycket, förutom det som går att läsa i det länkade inlägget.

DUO
Jag och den tilltänkta medförfattaren till ”Nairin” kommer i stället att skriva en fristående bok med magiska inslag. Det känns så spännande att skriva en bok med någon annan, inte minst för sällskapet och allt mer som finns att lära kring det. Kan säga att det kanske behövdes, att vi båda kommer in i en historia samtidigt.
Ibland när man skickar iväg en önskan och verkligen vill något, kan det hända att universum ger en ett svar – men på ett sätt som man inte väntade sig, men kanske just det man behövde.
Allt känns så spännande.

Egentligen borde det kanske räcka med ETT av de här projekten, men vad ska man då göra av alla idéer som pulserar i en? 🙂

En reaktion till “Berättar om mina aktuella skrivprojekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.