Bokrecension – Jordmedicin

Författare: Sandra Ingerman
Förlag: Livsenergi
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 304

Handling
Många av oss uppfattar världen endast med våra vanliga ögon. Vi får tidigt lära oss att passa in i samhället, vandrar på egots väg och vägleds av våra tankar, föreställningar, rädslor och sociala präglingar. Det här sättet att leva kan leda till en känsla av tomhet. I vårt inre längtar vi efter att leva ett mer meningsfullt liv. När vi vandrar den andliga vägen uppfattar vi våra liv och världen omkring oss utifrån en upplevelse av inre frid, kärlek och självförtroende. 

Schamanernas sätt att leva handlar om att hedra och respektera sig själva, varandra och allt det i livets väv som främjar ett harmoniskt levnadssätt. Livsväven knyter samman alla livsformer och vi är en naturlig del av den. Vi har mycket att lära av schamanerna för att hitta vår mening i livet. Sandra Ingerman säger att schamaner utstrålar ett inre ljus som har en upplyftande inverkan på alla. I Jordmedicin förser hon oss med en mängd övningar och ger ovärderlig vägledning för både nya och erfarna utövare av schamanism. Framför allt visar Sandra oss på den andliga dimensionen som den högsta verkligheten i vårt universum, och hjälper oss att väva in det osynliga i vårt dagliga liv. 

Kommentar
Den här boken fick jag av min mamma för snart ett år sedan men det blev ett bra tillfälle att läsa klart den nu för någon månad sedan, när jag fastnade lite i ett råmanus och fick tillfälle att landa.

Det här är en sådan bok tycker jag, som vill att vi återknyter kontakten med jorden och med oss själva, med sådant som verkligen får oss att må väl och som leder oss in på det vi strävar efter i livet. Mycket om att släppa taget, landa i oss själva, om självkänsla och om att våga tro och se det goda i oss själva och världen. En bok jag garanterat kommer återkomma till framöver.

Samtidigt bär det alltid med sig schamanism som är något nytt för mig, men som nu blev förståeligt och något lättare att applicera i mitt västerländska liv. Kanske inte i den stora utsträckningen, men som inspiration och hjälp med tillvägagångssätt till alternativ, att åtminstone ha det i åtanke. Jag tror verkligen vi behöver (åter)införa sådant här, med magi, ceremonier och vårt inre universum när mycket annars är fart och fläkt och ytligt och inte minst övermäktigt.

Betyg: 4 av 5

2 reaktioner till “Bokrecension – Jordmedicin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.