Bokrecension – Ett system så magnifikt att det bländar

Författare: Amanda Svensson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 548

Handling
Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.
Sebastian, Clara och Matilda är trillingar, uppvuxna i Lund men nu skingrade på olika platser i världen. De har alltid haft en knepig relation till varandra, framför allt de två systrarna, och när en tragisk händelse inträffar glider de isär.
Tjugofem år efter att trillingarna fötts: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.
Amanda Svenssons efterlängtade roman Ett system så magnifikt att det bländar tacklar klimatkris och vad som händer när det tryggaste, familjen, faller isär.

Kommentar
Det här är också en magnifik bok. Många gånger tyckte jag berättandet var helt fantastisk, med de allvetande begreppsförklaringarna som dök upp kopplat till både de personliga händelserna men också detta kopplat till, just systemet, överlag. Objektivt, träffande och vackert. Jag tyckte nästan mer om styckena där berättandet tog den här formen än själva historien i boken. Visst var den intressant och häpnadsväckande och många gånger rörande, men stundom tappade jag mig lite där. Överlag tyckte jag dock att den här boken var väldigt fin och givande.

Betyg: 4 av 5

2 reaktioner till “Bokrecension – Ett system så magnifikt att det bländar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.