Bokrecension – Styx märke & Svarta damen

Författare: Hanna Blixt
Förlag: Bubo Förlag
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 121 & 119
Serie: 1 & 2

Handling (Styx märke)
På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek.Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp börjar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!

Handling (Svarta damen)
Svarta damen  är tillbaka och nu vill hon åt Tidens bok. Om hon lyckas kommer Svarta kungen och mörkret ta över Sagofallen och den ondskefulle Styx ockupera Sofia och Leos egen värld. Sofia och Leo måste förstöra boken en gång för alla. Leo blir anförtrodd en hemlig karta med platser som undervattensstaden Vatombia och Sagornas äng. Målet är att ta sig fram till Stjärnfallens kulle. Men vem kan de egentligen lita på och kommer de hinna förstöra boken i tid?

Kommentar
Hjälp här fanns ingen rast och ingen ro – det är full fart hela tiden med korta kapitel och ständigt action där den ena faran efter den andra gåtan döljer sig runt hörnet.

Jag hade spanat in dessa förut men efter en livestream med författaren under fantastikathon blev jag lockad att lyssna igenom dem. Jag kan förstå varför de blivit populära bland unga. Det är lättillgängligt för de och otroligt spännande. Själv kände jag dock som vuxen att jag knappt hann andas, och att jag lite kopplat till det önskat en smula mer introduktion och plats att väcka fascination och mystik i början för världen, farorna och drivkraften.

Men det är absolut en unik och spännande historia med två syskon till huvudkaraktärer som är intressanta att följa.

Betyg: 4 av 5 (Styx märke) & 3 av 5 (Svarta damen)

3 reaktioner till “Bokrecension – Styx märke & Svarta damen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.