Helgfrågan v.51

Snart är det ett nytt år med nya möjligheter och Mia undrar i sin helgfråga vilken utmaning vi tänker anta för läsningen.

Jag tänker att jag vill läsa någon hyllvärmare varje månad, det känns överkomligt och behövligt. Inför detta år ville jag läsa klassiker men bockade endast av två och en halv från en lista med tolv böcker, kanske får fortsätta på den.

Men sedan kikade jag runt efter utmaningar och har startat en som jag kallar Naturlig läsning, det går i grunden ut på att lyfta fram böcker där naturen har en betydande del, här kan du läsa om den och få exempel på ämnen som böckerna kan röra sig kring såsom färdigheter, aktivism och dystopier.

Egentligen behöver jag inte läsa fler böcker, snarare mindre, men vilka böcker och hur är lite annorlunda. Jag hoppas med utmaningen kunna hitta och fundera mer kring sådana böcker, det skulle såklart bli roligare om fler ville hänga på så kan vi hitta och fundera kring dessa böcker tillsammans.

20 reaktioner till “Helgfrågan v.51

 1. Men GUD vilken rolig utmaning! Jag har rätt fullt med mina planerade tre utmaningar och två teman, men väldigt många böcker på min vill-läsa-lista passar in på denna, liksom en av 3:orna i 3×3 (Träd & Skog). Jag blir väldigt sugen på att hänga på, men är lite rädd för att ta på mig för mycket. Jag ska fnula lite på det en stund.

  Gillad av 1 person

  1. Förstår dig, jag vill absolut inte stressa fram något och det här med läsutmaningar är mest en kul grej såklart. Skulle vara jättekul om du ville vara med, du kan säkert kombinera med din 3×3. Jag tänker inte låta denna ta för mycket mer än att vi reflekterar lite och så vill jag samla ihop tankar och böcker kring ämnet för jag tycker det är så intressant 🙂

   Gilla

 2. Låter som bra utmaningar! Klassikerläsning har jag en pågående utmaning utan deadline, men den ligger lite på is, så mycket annat som lockar. Men en och annan har blivit läst och omläst sen jag påbörjade den.

  Gillad av 1 person

 3. Åh, Naturlig läsning skulle ju kunna vara nåt för mig! Nu blev jag inspirerad trots att jag verkligen inte trodde jag var upplagd för några utmaningar annat än livets utmaningar framöver. 😉 Ska kolla upp, återkommer! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Superkul! 🙂 Läs gärna det inlägget jag länkar till så får du veta mer. Hehe javisst, jag ska verkligen försöka hålla det så utmaningsfritt som möjligt 😛

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.