Att avsluta påbörjade böcker

Bildkälla

Jag har blivit bättre på att lägga ifrån mig böcker som jag inte klickar med. Jag säger bättre, för jag tycker det är något eftersträvansvärt. Och det anser jag verkligen nu när jag har en bebis. Min tid och ork är begränsad så jag vill prioritera det som verkligen ger mig något. Jag läser fortfarande en hel del. Men nu vill jag också att skrivandet ska få mer plats. Och jag kan inte ge en bok utrymme om den ändå inte ger mig något.

Det kan vara svårt förstås, ibland. Men nu har jag kommit en bit tror jag. Nyligen la jag ifrån mig en bok som jag hade läst över hundra sidor på, för att jag inte kände någon spänning, något som grep tag i mig. Det var bra läsning, för jag har också gillat författarens tidigare böcker, väldigt mycket till och med. Och sagt att jag ”ska” läsa den. Plus att jag hade köpt hem och ägde boken – visserligen från second hand. Men ändå. Det var många faktorer som skulle ha fått mig att bestämt vilja läsa ut boken. Men jag har ändrat mig där. Är det fel tillfälle så är det, eller så var just den boken inget för mig, och det är inte hela världen precis.

Det här skulle underlätta lite om man i stället lånar böcker. Är boken köpt så blir motståndet lite svårare förstås eftersom det lagts ner lite kraft och en liten slant på den (jag köper bara begagnat). Men då är det bra att jag också har blivit bättre på att inte skaffa hem så mycket böcker längre. Det sker fortfarande, men betydligt mer sällan och mer kontrollerat. Men visst faller jag för frestelsen ibland.

Är ni sådär beslutsam med att avsluta böcker som ni har börjat läsa? Har det förändrats?

En reaktion till “Att avsluta påbörjade böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.