Bokrecension – Sekten på Dimön

Författare: Mariette Lindstein

Handling: På en dimmig och vindpinad ö utanför Bohusläns kust har en New Age-rörelse slagit sig ner. Den karismatiske ledaren Franz Oswald har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa kroppens naturliga balans.
Sofia Bauman har precis avslutat sina universitetsstudier och dras till ViaTerra. Men när sommaren ger vika och höstdimman driver in över ön börjar Sofia undra om hon blivit indragen i en sekt…
Kommentar: Den här boken har jag sett ganska mycket av men det är inte förrän den senaste tiden som min nyfikenhet vaknade till liv och det ganska så starkt. Jag gillar verklighetsbaserad böcker som dessutom har lyckats med förmågan att berätta det på ett så bra sätt, såsom den här boken gjort. För jag gillade den verkligen. Sekten på Dimön är otroligt välarbetat, en riktig rysare som jag rekommenderar!

Redan vid förorden av en psykolog känner jag på mig att jag kommer att gilla det här. Vad jag kanske bör nämna är att jag lyssnade på boken, och det gick jättebra, så nu kommer jag att läsa de två andra i serien.

Innan var jag en smula skeptisk till handlingen och det här med sekter, men genom den här boken så har jag ju själv dragits med och förstått hur lätt det kan vara att trilla dit. Det som först inte verkar vara några konstigheter, men så går tiden och i slutändan är det helt bedrövligt, fast man knappt förstod när det hände. Det skedde bara så långsamt, så långsamt. För det var ju inte heller så att huvudpersonen var dum, jag tyckte hon var helt med på noterna, på sin vakt och ifrågasättande och ändå, skedde det. Det är så skrämmande! Men ruggigt underbart att hänga med på för läsupplevelsens skull, om man får säga det så. Det var väldigt intressant relationsmässigt och hur långt våra gränser går samt villighet och kanske också mod att våga se. För det som sker är så hemskt. Jag fick lite ont i magen av det som hände och all dramatik och sedan såg jag att jag bara var halvvägs genom historien, hur skulle det här sluta, undrade jag…

Berättelsen är verkligen en lyckad mix mellan att vara verklighetsinspirerad och trovärdig och samtidigt oerhört välskriven med all sin spänning!

Betyg: 5 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.