Bokrecension – Manglade dukar och vikta servetter

Författare: Ewa Klingberg

Handling: Utan att riktigt förstå hur det gick till så har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda till sig själv.

När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler vänds hennes liv upp och ner. Felicia tar tacksamt emot inredningshjälp från Jonathan, men vad varken Felicia eller Jonathan känner till är att en av möblerna döljer en gammal hemlighet… Denna hemlighet leder till Nanny, en ung kvinna som arbetar som piga i ett välbemedlat hem i Karlshamn år 1851.

Kommentar: Det här var typiskt en sådan här bok som jag inte har så mycket att säga om. Boken har synts bland många bokbloggar och även hos mig väcktes en nyfikenhet, den såg så charmig ut.

Men det fanns aldrig något som grep tag i mig. Så här i efterhand har jag svårt att ens svara på vad själva intrigen var, det som skulle kännas lite spännande, även om jag förstås minns handlingen, personer och situationen som de befann sig i så saknade jag något som band allt samman på något sätt. Så den här boken blev tyvärr väldigt blank för mig. Dock var den okej och lite mysig att lyssna på för stunden, jag minns att jag tyckte den historiska delen var snäppet roligare att ta del av.

Betyg: 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.