Sånger i skymningen av Camilla Davidsson

Förlag: Bladh by Bladh
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 289
Serie: #4
Rec.ex: Från författaren, stort tack!

Baksidetext: Två år efter sin första pilgrimsvandring till Santiago de Compostela i Spanien har Emma lyckats genomföra de livsförändringar hon bestämde sig för under vandringen. Nu, i slutet av en intensiv sommar på Fårö, där hon drivit pensionat Solgården, är hon redo för en ny pilgrimsvandring. Hon ser fram emot lugn och ro och tid att tänka över vart förhållandet med Olle egentligen är på väg. Hennes barnlängtan är stark, medan Olle har lagt småbarnsåren bakom sig får många år sedan. En av dem måste kompromissa om de inte ska gå skilda vägar frågan är bara vem?
Men pilgrimsvandringen blir inte den välbehövliga tid för reflektion Emma väntat sig. Den får istället ett abrupt slut när ett samtal hemifrån vänder uppochner på allt. Emma måste resa hem till Sverige igen och en gång för alla konfrontera sitt förflutna …

Sånger i skymningen är den fjärde fristående boken i serien om Emmas sökande efter livsinsikt och kärlek. Boken är inspirerad av Camilla Davidssons personliga erfarenheter av pilgrimsvandring såväl som familjerelationer och kärlek.

Mina kommentarer:
Vad jag har förstått så var det inte meningen att det skulle bli en fjärde bok om Emma, men för mig kändes det väldigt naturligt och jag återsåg henne gärna. Man vill verkligen veta hur det ska gå för henne. När man sätter sig ner börjar läsa i dessa böcker så sugs man in och det är väldigt svårt att sluta.

Det är väldigt starkt och verklighetsförankrat. Det märks att mycket, eller hur stor del det nu är, som är självupplevt från författaren för det berättas och skrivs om på ett så levande sätt att det är berörande att läsa. Jag tror säkert att många som jag kan känna igen sig och gripas tag, både för det goda och det onda som händer.

Men jag har bara en liten tanke, men som jag tycker ändå fungerar bra i de här böckerna, men som jag har stött på eller i varje fall reagerat över i de några av de böcker som jag läst på sistone. Och det är det här med att gå till en terapeut eller psykolog. Nu kanske det är bittert av mig att säga att det är väl bra för dem. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha fram, det är i varje fall en bra bit ifrån min egen erfarenhet. Det verkar både läskigt men också skönt att kunna bolla med en expert. I dessa böcker om Emma tycker jag som sagt att det ändå lämpar sig för de här lite djupare meningarna som förekommer, det kanske rent av krävdes för att föra Emma framåt och fundera runtomkring såsom hon har gjort. Att följa Emma har i varje fall varit mycket givande, intressant också med de här inslagen och överlag när det finns mycket klokt som snurrar runt det förhastade.

Det känns lite märkligt att det är slut med dessa böcker nu, kanske. De sätter sig verkligen. Känns så verkligt, som jag varit inne på. Sånger i skymningen var en väldigt fin avslutning och lika berörande som de tidigare delarna i serien. Lättsam och tung läsning på samma gång!

2 reaktioner till “Sånger i skymningen av Camilla Davidsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.