Top Ten Tuesday

Nu ska jag vara med i Top Ten Tuesday – det var inte igår precis. Men när den här veckans tema handlar om omslag ville jag verkligen inte missa tillfället. Inte för att jag hade några idéer om vad jag skulle lista för något, eftersom temat var fritt att spåna själva. Först tänkte jag välja några superfina omslag som ännu väntar på att bli lästa från hyllan, men så hittade jag inte så många. Så då fick jag ta och lista böcker som jag redan har läst. Böcker som jag tycker har superfina omslag och där även insidan var lika fin (bra). Detta med riktigt höga krav såklart. För det fanns såklart böcker som var finare, men inte lika bra, liksom bättre böcker, men inte lika fina. Ni fattar.

Här är min lista över böcker som jag tycker är fasligt vacker både till det yttre och till det inre. 

Jag har faktiskt försökt mig på att lista de här böckerna med så fina omslag efter en riktig topplista, att den översta alltså är helt fantastisk och att den sista är desto mindre, men inte alls dålig för det eftersom den lyckades kvala in över huvud taget. Och jag vet, det blev inte riktigt 10 stycken, men jag hade som sagt höga krav 🙂

Min favorit är alltså In i skogen av Jean Hegland. Omslaget är så vacker i sin enkelhet, jag älskar titeln och temat i boken och såklart tyckte jag att den var helt fantastisk att läsa!

80 reaktioner till “Top Ten Tuesday

 1. Att svenska böcker inte har så många betyg på Goodreads kan jag förstå, men att Samartins böcker har så få kan jag faktiskt inte alls begripa. De är ju jättebra.

  Gilla

 2. tack för tipsen! Detta är en väldigt bra lista. Jag behöver själv läsa saker som utspelar sig på lite fler olika platser. Blir väl mest sverige, Usa, eller england… ^^

  Gilla

 3. För mig som bara bloggat i ett halvår hade denna lista kunnat inbegripa i stort sett hela min bokhylla. Divergent tog jag däremot äntligen tag i nu i sommar! Har bara sista boken i triologin kvar nu 🙂

  Gilla

 4. Brobyggarna har jag också väntades i bokhyllan, hittade den på second hand tidigare i år :). Trollkarens trast hade jag, men jag har nog gett bort den för jag kände att den inte skulle bli läst.

  Gilla

 5. Sommarhuset och Divergent har jag läst och tyckt om båda två. Serien om Ramses har jag också läst, men det var fruktansvärt länge sedan. Men då tyckte jag väldigt mycket om den 🙂

  Gilla

 6. Hmm, kanske borde göra denna lista själv. Men lite pinsamt blir det nog ^^ Jag har ju bokbloggat dubbelt så länge som du så borde ha hunnit med lite fler hyllvärmare haha X)

  Gilla

 7. Älskar att se fina omslag! 🙂 Roligt att se dina val. 🙂 jag kommer ut med min egen bok nu och detta med att välja rätt omslag och komma på hur jag ville ha det var verkligen något som tog mycket tankearbete. Är nöjd nu dock. 🙂 Ska kanske också gör denna topp ten. Det var länge sen jag deltog och gjorde en lista nu 🙂

  Gilla

 8. Omslag har ibland alltför stort inflytande 🙂 Så spännande det låter med din bok, läskigt men kul, lycka till och hoppas du hittar ett omslag som passar! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.