Bokbloggsjerka 10-13 mars

Den här gången utgick Annika från följande fråga, och kopplade sedan ihop den med ännu ett par frågor:

”What was the last book you read, which wasn’t originally written in your native language?” Skriv gärna dina tankar om böcker på svenska i förhållande till andra språk. Vad ligger dig varmast om hjärtat, vad föredrar du och varför etc. Skriv så kort eller långt du vill och du är välkommen att spåna fritt i eller kring ämnet. Sidospår är mer än välkomna.

Jag läser i stort sett bara på svenska, men sedan finns det böcker vars originalspråk är något annat. Kanske hälften är svenska, hälften från något annat språk, men jag vet inte alls egentligen. Oftast är det engelska som kan vara något annat originalspråk. Men jag tycker det blir extra spännande när det är något annat än svenska och engelska som är originalspråket.

Den senaste boken var originalspråket norska (Röta av Siri Pettersen), inte så långt ifrån svenska. Innan den var det engelska (Columbuskoden av Mike Evans). Lite tråkigt egentligen.

Jag vet inte om det är en tillfällighet men jag har verkligen gillat böcker där originalspråket är på spanska. Det måste vara något med de spanska författarna, deras kultur och känsla. Riktigt bra. Jag tänker på Isabel Allende, Cecilia Samartin, Carlos Ruiz Zafón och även Carole Martinez. Alla har någon snarlik touch som jag älskar. Om du känner till några andra spanska (eller latinamerikanska) författare får du gärna tips mig! 🙂

32 reaktioner till “Bokbloggsjerka 10-13 mars

 1. Claudia Piñeiro har skrivit en bok som heter Torsdagsänkorna, som jag tyckte väldigt mycket om. Den utspelar sig i och för sig i Argentina, men där pratar de ju spanska 🙂

  Gilla

 2. Jag kan faktiskt inte komma på någon bok jag har läst, som har haft spanska som originalspråk. Dumt, med tanke på hur stor den spanskspråkiga världen är.

  Gilla

 3. Jag kan tipsa om Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones.Eller den chilenske författaren Roberto Bolano, de var de två jag kom på när du efterfrågade böcker skrivna på orginalspråket spanska

  Gilla

 4. Läser också svenska 🙂 Egentligen känner jag inte så mycket för just spanska det är bara det att dessa spansktalande böcker varit väldigt bra tycker jag, så rent bokmässigt så 🙂

  Gilla

 5. Jag läser oftast på engelska men vill verkligen läsa mer av svenska författare med. 🙂 Men sen håller jag med om att det är spännande att läsa sånt som är skrivet på något annat än svenska eller engelska som original.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.