Bokbloggsjerka 24-27 februari

Frågan som Annika ställer ser ut så här:

Jag kan inte gå in på en bokhandel utan att köpa böcker som jag känner ett absolut tvång att äga just där och då. Jag utgår ifrån att alla känner igen sig (eller har jag fel?), var tror du att detta tvång/denna impuls bottnar i?
Nog kan jag känna igen mig. Men inte för att jag går i bokhandlar och köper böcker, utan det gör jag på second hand. Och jag vill hävda att där är den här kraften betydligt starkare 😉 Om jag hittar en bok som jag vill ha måste jag nästan ta den, för den boken finns förmodligen bara där just då och om jag inte tar den missar jag mitt tillfälle. Annat är det i bokhandlar där det finns ett sortiment som ”alltid” finns där.
Visst har jag blivit något bättre på att hantera den här kraften, eller impulsen. dels för att jag nu har en hel del böcker redan. I början tror jag det nämligen att det bottnade i att jag ville bygga upp mitt bibliotek. Och nu har jag det ganska så okej.
Nu för tiden är jag mer restriktiv och faller bara för böcker som jag verkligen, verkligen tror mig att jag kommer att läsa och som jag tycker antingen är urfin eller superintressant eller har någon annan stark dragningskraft. Den här impulsen struntar jag nästan vad det bottnar i. Det är väl ägarbehovet som kommer fram, boksamlaren. Men böcker är ju inte bara en pryl tycker jag, utan så mycket mer.

28 reaktioner till “Bokbloggsjerka 24-27 februari

 1. Second-hand är nog det enda stället där jag verkligen släpper loss när kommer till böcker, de är ju så billiga där! Samt att det ofta går att hitta väldigt spännande böcker som kanske inte finns kvar i den vanliga handeln =)

  Gilla

 2. Second hand och loppisar styr impulsköpen långt mer än bokaffären. Som du säger, där finns boken liksom kvar ändå.

  Gilla

 3. På loppis/second hand är det definitivt svårare att låta bli. För fackböcker, där man har specialintresse, har jag i vissa fall lånat på biblioteket först och sen köpt, knappast impulsköp då. 😉

  Gilla

 4. Secondhand och bakluckeloppis är min svaghet och där kan jag inte stå emot. Däremot kan jag faktiskt stå emot och komma ut från den vanliga bokhandeln utan att köpa något.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.