Veckans bokbloggsfråga – vecka 45

Såhär formulerar Carola på Barnboksbloggen sin fråga:

Läser du alltid ut böcker oavsett om du tycker om dem eller inte? Bloggar du även om de böcker du väljer att inte läsa ut? Skriver du även recensioner om de böcker du inte tycker om? Hur gör du ifall du får recensionsex som du absolut inte tycker om, läser du i alla fall eller lägger du undan boken? Och hur gör du med recension av de recensionsex du inte alls tycker om?

Det är nästan tack vare min bokblogg som jag läser ut varenda bok som jag börjar att läsa. Hittills. Förut hade jag en tendens att komma av mig mitt i, men nu är det lite annorlunda 🙂 Jag har varit lite inne på det förut men bloggen har blivit ett bra och roligt verktyg, en metod för mig att hålla i läsandet för att jag tycker om det och för att jag själv vill skriva. 
Så ja varenda bok som jag läser skriver jag också om, förutom kursböcker då. Jag försöker så gott jag kan skriva vad jag tycker och lite varför eller vad som faller mig in för just den boken och tillfället. Det kan se lite olika ut och ibland önskar jag att jag kan skriva lite bättre, men övning ger färdighet.
Ibland önskar jag också att jag kunde lägga ifrån mig en bok om jag inte alls gillar den, varför traggla i timmar med sånt, å andra sidan lär jag mig även något av det.

11 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga – vecka 45

  1. Jag skippar också kurslitteratur :). Bloggen har blivit lite som en dagbok/referenslista där jag på ett roligt sätt känner mig \”tvingad\” att skriva om det jag gillar allra mest!

    Gilla

  2. Innan jag började blogga så slalomläste jag mer men nu när jag vill recensera böcker samma månad som de blir lästa så försöker jag läsa en bok i taget, aldrig mer än två. Vore verkligen skönt om man kunde strunta i de där mindre bra böckerna men jag försöker också färdigt det som är påbörjat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.