Bokbloggsjerka: 19-22 augusti

Veckans fråga hos Annika lyder som följande:

Känner du till någon bok i skolmiljö som du kan rekommendera, eller kan du ge exempel på en karaktär som innehar ditt drömyrke eller har du ”bokliga” erfarenheter av lärande på annat sätt?


Först tyckte jag frågan var otroligt intressant. Jag gillar den därför att en stor anledning till att jag läser böcker är för att jag vill just lära mig. Men så kikade jag i min historik och fick det svårt att välja ut någon specifik bok, om ens någon… Det är som små glimtar av lärande i varje tycker jag, framförallt insyn i andra människoliv och erfarenheter.

Såklart har jag lärt mig mycket från de historiska böckerna som jag läst, såsom Den sista konkubinen av Lesley Downer och Katedralen vid havet av Ildelfonso Falcones.

Att resa omkring i världen, fotografera och dokumentera något specifikt verkar otroligt roligt. Martin Almqvist är undervattensfotograf och har skrivit boken Simma med valar. En inspirerande reportagebok.

Kanske får det här bli en påminnelse att jag ska spana efter böcker som handlar om en karaktär som är ett riktigt geni inom sitt område. Det skulle vara intressant att läsa.

Men så kom jag på en bok som vad jag minns utspelar sig kring skolmiljö, och det är Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. På tal om den så är det verkligen på tiden att jag läser fortsättningen!

26 reaktioner till “Bokbloggsjerka: 19-22 augusti

  1. Jag håller med dig, att läsa är som att få små glimtar av lärande från var och en av dem. Man får aldrig nog 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.