Veckans bokbloggsfråga – vecka 33

Så här lyder veckans bokbloggsfråga, som Carola på Barnboksbloggen ställer:

Vad anser du – är bloggen död som fenomen? Har de sociala medierna tagit över eller är det snarare så att de sociala medierna bara är ett komplement till bloggen? Vilka är dina upplevelser och erfarenheter av att vara bokbloggare och att läsa bokbloggar?

Kanske har bloggen nått sin kulmen, vad vet jag. Jag tror främst att anledningen till att de sociala medierna blivit så populära är just för att det är enkelt, går snabbt och är något som alla ändå håller på med. Och det passar ju alldeles ypperligt – vem vill inte få synas och vara med?

Det är inte lika många som orkar med en blogg, om jag säger så. Samtidigt är det just det, bloggar gör det möjligt att skriva längre och göra sin röst hörd på ett annat sätt. Så nog kompletterar de varandra. Bloggandet är något helt annat tycker jag.

Men bokbloggar då? Om både bloggandet minskar, samtidigt som läsandet av böcker också gör det – kan vi inte känna oss lite, lite unik då? 😉
Nej men bloggen är inte död. Absolut inte! (hur många finns det egentligen!?) Och kanske är läsandet på väg upp igen. Hoppas jag! Jag har ju hittat en helt ny värld sedan jag började bokblogga, det är helt fantastiskt roligt. Jag är ju lite, lite utanför, eftersom jag inte facebookar så mycket, instagrammar, twittrar, snapchattar osv, bloggen är mitt enda och värdefulla forum.

8 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga – vecka 33

  1. Jag tror absolut inte att bloggen är på utdöende. Jag använder själv tex. Facebook och Instagram som en kanal att göra lite reklam för min blogg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.