En smakbit på söndag – Min mormor hälsar och säger förlåt

Söndagens smakbit kommer från Fredrik Backmans bok Min mormor hälsar och säger förlåt. Jag har läst hans bok om Ove och Britt-Marie och gillat dem mycket, så det är väldigt kul att nu också få läsa denna 🙂 Smakbiten kommer från sidan 21:

”Men Miamas är mormors och Elsas favoritkungarike, för där är historieberättare det allra ädlaste yrke man kan ha. Där kan den som kan ge en berättelse liv bli mäktigare än en kung. I Miamas är fantasi valuta, istället för att köpa något för mynt kan man köpa det för en bra historia, och bibliotek heter inte bibliotek där utan ”bank”. I Miamas är varje bok en förmögenhet, varje saga en miljon. Och mormor har oändliga skattkistor med sig därifrån varje kväll. Om drakar och troll och kungar och drottningar och häxor. Och om skuggor. För alla sagovärldar måste ha fruktansvärda fiender, och Landet-Nästan-Vakens fiender är skuggorna, för skuggorna vill döda all fantasi.”

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

33 reaktioner till “En smakbit på söndag – Min mormor hälsar och säger förlåt

  1. Den här boken tycker jag om. Jag började lyssna på den som ljudbok när jag låg på sjukhus förrförra sommaren, men jag somnade hela tiden 😉 (Men det berodde nog mest på sjukdomen.) När jag kom hem från sjukhuset skaffade jag boken, för jag var nyfiken på vad den faktiskt handlade om. Jag gillade den!

    Gilla

  2. Jeg hørte denne på lydbok, det passet den godt til 🙂 Jeg har også lest boken om Ove. Men ikke den om Britt-Marie, men den gleder jeg meg til 🙂 Ha en riktig fin sommer!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.