Hitta vilse av Carin Hjulström

”Hon var fortfarande inte säker på hur hon skulle göra, hur det skulle bli, om hon skulle våga.”

Titel: Hitta vilse
Författare: Carin Hjulström
Serie: Frida Fors #2
Genre: Skönlitteratur
Antal sidor: 428
Språk: Svenska
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: –
Översättare: –
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7001-892-3
Utgivningsår: 2011 (2010)
Format: Pocket

Första meningen: Orden letade sig in genom hörselgången trots att hon tryckte örat hår mot nackstödet.

Handling: När Frida Fors, i konkurrens med hundratals andra, blir anställd på kvällstidningen Aftonpressens nyhetsredaktion känns det som en revansch. Äntligen ska hon slippa korttidsvikariaten och osäkerheten och flytta till Stockolm, staden där allting händer. Hon ser framför sig ett liv fyllt av spännande jobb, vänner och förhoppningsvis kärlek.
   Men ingenting blir som hon tänkt sig. Knappt har hon hunnit börja förrän hon måste sluta. Sist in, först ut är den hårda läxan. Plötsligt står hon ensam i en ny stad med en alldeles för dyr andrahandslägenhet och utan jobb i sikte. Motvilligt tvingas hon söka nya kontakter, vilket leder henne in på okända vägar.
   En reportageresa till Mallorca och ett oväntat jobberbjudande får henne att fundera på var hennes egna gränser går. Mot vem eller vilka är det viktigast att vara lojal, och vad är hon själv beredd att offra? I arbete och kärlek.
   Hitta vilse är en charmig roman om en företagsam men vilsen tjej som på sin trevande färd genom storstadsdjungeln slutligen lär sig att hon måste stå upp för det hon tror på.

Min kommentar: Det här är den fristående fortsättningen på Finns inte på kartan och jag tycker att den här var lika härligt charmig att läsa som den första i serien. Det är igenkännande och väldigt följsam underhållning. Svisch säger det så är den utläst.

Framförallt är det otroligt välskrivet så det var underbart att läsa. Det är klockrena kommentarer och det händer saker hela tiden.

Frida är fortfarande den jag minns henne som. Engagerad, nyfiken och lösningsorienterad, men samtidigt osäker och oerfaren. Så som alla en gång är. Men hon kämpar sig fram. Prövar än det ena, än det andra och jag gillar hennes driv. Hon får gå på många minor innan hon lär sig vad som fungerar och det kan jag bara uppskatta henne ännu mer för.

Jag kan väl tycka att den där sidohistorien om kärleken tog upp lite väl mycket även om den också hade sin charm. Den passade å andra sidan fint ihop med de andra karaktärerna. Det var nog mest för att jag trodde det var hennes karriär och hennes tillvänjning i den stora staden Stockholm denna bok skulle handla om, och så skulle det andra temat ta vid i nästa del i serien – Kärlek sökes.

Hitta vilse är fantastisk underhållande roman om en ung kvinnas väg genom den tuffa journalistiken.

Mitt betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.