En smakbit på söndag – David och Goliat

Tack och lov för att åskan kom igår och tog värmen. Det var olidligt, nu är det betydligt behagligare! Men det var mysigt att läsa när regnet vräkte ner och det dundrade till och från.

Idag är det söndag och jag tänkte bjuda på en smakbit ur en av böckerna som jag läser just nu. Det får bli David och Goliat konsten att slåss mot jättar av Malcolm Gladwell. Det är en inspirerande och tankeväckande bok om hur det är att vara en underdog.

Smakbiten kommer från sidan 109 (Boies är dyslektiker):

”Hur Boies förvandlades från byggarbetare med enbart high school utbildning till en av topparna inom advokatkåren är minst sagt en gåta. Juridiken är uppbyggd kring läsandet – och olika rättsfall, domskäl och vetenskapliga analyser – och för Boies är själva läsandet en kamp. Det verkar helt befängt att han ens funderade över att ägna sig åt juridik. Men låt oss inte glömma att om du läser den här boken så är du en läsare – och det innebär att du förmodligen aldrig har behövt tänka på alla genvägar och strategier och förbifartsleder som existerar för att undvika läsning.”

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

32 reaktioner till “En smakbit på söndag – David och Goliat

  1. Det hørtes ut som en interessant bok. Jeg er tante til noen med dysleksi og vet hvor hard kampen kan være for å bli en lesende person. Den kampen står det respekt av!Ha en riktig fin sommersøndag!

    Gilla

  2. Undvika läsning är något jag aldrig har funderat över, men det måste verkligen vara jobbigt när bokstäverna inte gör som de ska.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.