Veckans bokbloggsfråga – vecka 20

Den här veckan undrar Carola på Barnboksbloggen följande: Hur har du organiserat dina bokhyllor? Efter tema, efter ämne, efter format, efter färg, efter författare, eller…

Det här är något som brukar ändras för det är ganska roligt att möblera om i hyllan, men det blir lite jobbigare ju fler böcker det blir. En gång fick jag för mig att jag skulle sortera i färg, som en regnbåge. Men alla mina böcker är en sån mix av olika färger att det var både svårt att urskilja men också fult.

Nu har jag mest sorterat efter utseende, eller spontant vilka grannar jag vill att de ska ha omkring sig. Författarens böcker står bredvid varandra. Pocketböckerna är lite sorterade i en färgskala. De jag tycker är fula står uppe till höger och de fina får stå i mitten. Lite serier längst till vänster. En annan sak jag börjat med är det där hålet, haha… egentligen gjorde jag det för att jag ville stå upp lite mer och plugga men nu har jag där nyinköpta böcker för månaden – en liten smygtitt, och så har jag även tagit fram böcker som jag är sugen på, en liten tbr-hörna, så jag inte glömmer dem 🙂 Men jag tror nog att den ska få återgå till det ursprungliga snart.

16 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga – vecka 20

  1. Tack! Jag vet inte, antar att det är dessa böcker som jag faller för när jag letar efter nya. Men nu är det rätt så fullt och inga fler hyllor får nog plats i min etta så nu blir det begränsning på inköp… vilket kommer vara svårt ;)Ska kika runt vad alla har svarat nu 🙂

    Gilla

  2. Jag har funderat på att stapla mina böcker, då verkar det få plats fler. Problemet blir ju då när man köper nya och de inte går att putta in någonstans 😉

    Gilla

  3. Jag sorterar också bort \”fula\” böcker och pocketböcker från de \”riktiga\” böckerna, mest för att det ska finnas raka linjer (för oftast köper jag kartonnage/inbundet i samma storlekar). Symmetri är viktigt för att skapa en lugnande känsla 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.