En smakbit på söndag – Jag är Pilgrimen

Det fick bli en smakbit på kvällen denna gång. Anledningen till det är att jag varit bortrest i helgen, på dop 🙂 Så under bilfärden var det lämpligt att ha en tjock tegelsten att läsa – Jag är Pilgrimen. Det är egentligen inte min typ av genre men jag följer blurpen på omslaget – ”den enda thrillen du behöver läsa i år.” Fast den ursprungliga anledningen till att den hamnade i min hylla var som vanligt min svaghet för second hand, när jag såg den för tjugonio kronor så kunde jag inte låta bli. Jag har nu kommit en bit och jag tycker nog att det är bra, men avvaktar tills den sista av dessa nära åttahundra sidorna är lästa. Smakbiten kommer från sidan 163:

”Vet du vad som tog deras liv, Mr Campbell?”
   ”Medkänsla?” sa jag.
   ”Just det, som jag sa – det var inte de nedfallande byggnadsdelarna eller elden som dödade dem. Det var deras förbannade försök att rädda någon annan. Det var därifrån min ilska kom. Var fanns rättvisan i det?”
   Han hämtade andan en stund innan han milt sa: ”Jag var inte säker på att jag ville leva i en sån värld.”

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

18 reaktioner till “En smakbit på söndag – Jag är Pilgrimen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.