En smakbit på söndag – Ingen skada skedd

Vilken underbar sommarvärme vi får njuta av, det är nästan så man glömt hur det känns. Varje gång är det ovant att ta på sig shortsen, och varje gång är det jobbigt att se till att hunden inte bränner tassarna på asfalten. Usch tycker inte om det där, och varmare blir den. Vi gick på en somrig långpromenad igår med avslutande dopp i sjön – för hunden, väldigt uppskattat 🙂

Men nu till en smakbit. Just nu läser jag Ingen skada skedd av Alistair Macleod, som är en ganska lågmäld bok, reflekterande och beskrivande, så smakbiten är nog den mest dramatiska scenen, än så länge. Från sidan 51:

”Lyktan rör sig fortfarande inte”, sade farfar och började snabbt dra på sig vinterkläder och stövlar, samtidigt som telefonen började ringa. ”Lyktan rör sig inte. Lyktan rör sig inte”. sade rösterna. ”De har råkat illa ut på isen”
   Och så pratade rösterna i ett hetsigt utbyte av meddelanden : ”Ta med ett rep.” ”Ta med några ispikar.” ”Ta med en filt vi kan använda som bår.” ”Ta med konjak.” ”Vi möts vid knuten. Gå inte ut utan oss.”

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

37 reaktioner till “En smakbit på söndag – Ingen skada skedd

 1. Tycker det är helt fantastiskt att vädret är så fint samtidigt som så många är lediga. Så brukar det ju inte vara. Men just nu längtar jag efter en liten, liten regnskur som kunde tvätta bort allt pollen 😉

  Gilla

 2. Tack för smakbiten! Lustig prioritering med konjaken. Något varmt att dricka hade varit bättre. Sprit får porerna att öppna sig och kroppsvärmen strömmar ut snabbare.

  Gilla

 3. Det är jobbigt för de stackars små djuren. Asfalten här har inte blivit så varm att hunden riskerar att bränna tassarna, men han tål värme så erbarmligt dåligt att han blir jättetrött av de kortaste rundorna. Och värre ska det ju bli.

  Gilla

 4. Stackars dem 😦 Jobbigt att värmen tar så på honom. Jag försöker ta turer innan asfalten värmts på, går också i stort sett bara i skogen men hela vägen går det tyvärr inte.

  Gilla

 5. Det er en helt utrolig sommervarme. Den kom så brått at jeg tok på meg jakke i går. Men det gikk ikke :-)Jeg har lest noen bøker av Alistair MacLean, men det er veldig lenge siden. De fleste bøkene hans er så gamle at de ikke lenger får plass på biblioteket. Jeg er ikke sikker om de er helt i min smak heller :-)Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 6. Jag har inte läst något av McLean men hört mycket gott om hans böcker från min pappa. Tack för smakbiten!

  Gilla

 7. Alastair MacLean har jag läst någon/några böcker av men det var väldigt länge sen. Kul att bli påmind om författaren. Tack för smakbiten! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.