Bokbloggsjerka 6-9 maj: Fint och fult omslag

Den här gången ställer sig Annika följande fråga: Kan du berätta om en bok som har ett riktigt fint/fult omslag? Eller varför inte en av varje?

Jag tycker det är jättekul med omslag och går ganska mycket på det, men det är inte allt, såklart. Vad sidorna berättar är det som styr det jag minns och kopplar till boken efteråt. Men eftersom jag vill äga alla mina böcker är det klart att jag rätt ofta kan välja böcker på grund av sitt fina omslag. Det är också rätt ofta som en fin titel också hör ihop med det.

Jag minns att jag gjorde en topp tre för ett tag sedan, se här. Så jag tänkte välja någon ny, det var ganska svårt för det finns så många som är fina på sitt eget sätt. Men valet på den fula boken i hyllan kom ganska lätt faktiskt 😉

En sorts kärlek av Ray Kluun
En fin titel och tjusigt omslag. Den lilla texten i mitten säger såhär: ”En av de ärligaste och sorgligaste böcker som har skrivits”. Sådana små ord på omslaget gör det också fint.

Motstånd av Jennie Dielemans och Fredrik Quistbergh
Det finns liksom inget fint med det här omslaget, jag förstår inte ens tanken bakom det. Och lägg märke till att stjärnan nederst i högra hörnet ”ny fetare upplaga”, extremt fint formulerat när omslaget har hud… usch.

42 reaktioner till “Bokbloggsjerka 6-9 maj: Fint och fult omslag

 1. Jag håller med dig helt och fullt. Jag gillar Kluuns omslag och jag tyckte även om boken. Boken motstånd ser bara avskräckande ut på alla sätt!

  Gilla

 2. Håller nog med Klimakteriehäxan här ovanför, en sådan felaktighet hade fått mig att omedelbart sätta tillbaka boken i hyllan. Jag som till och med vägrar att gå in i en affär som erbjuder \”billiga priser\” 🙂

  Gilla

 3. En sorts kärlek var jättefin! Men motstånd… nej, inte lyckat alls! Jag undrar om författaren gjorde motstånd mot att få det omslaget hehe ^^

  Gilla

 4. Tycker den i sin enkelhet var fin, är nyfiken på hur den är att läsa :)Hehe ja när jag tittar vidare ser det ut som en tatuering och det är ju än mer förskräckligt 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.