Veckans bokbloggsfråga – vecka 18

Den här veckan formulerar Carola på Barnboksbloggen sin fråga såhär: Hur tänker ni när ni packar böcker inför resor? Hur mycket böcker packar ni ned? Eller har ni lyckats komma undan problemet genom att använda en läsplatta istället?

Jag är inte så mycket för läsplattor eller eböcker så det blir inget val för mig. Sen åker jag sällan på resor. Inte sådär semester-resa, men tåg hem över halva Sverige blir det några gånger per år. Då har jag turen att det finns böcker dit jag ska, om än inte mina egna, för det mesta. Oftast vill jag ändå ha med mig några. Ibland blir det lite svårt för jag vill ha med dem jag är sugen på, och det blir svårare ju längre tid jag blir borta. Å andra sidan, jag brukar också räkna med att jag hittar någon på second hand även där.

Sen är frågan också hur mycket jag tror att jag kommer hinna läsa, för det är sällan jag kan läsa på så som jag gör i vanliga fall när jag är borta.

Jag borde ju tänka lätt och ta med pocket men det är ändå inget jag gör. Om jag skulle resa långt med flyg så skulle jag göra det, men inte under mina vanliga tågresor. Min väska är ändå blytung av alla böcker och annat så någon extra gör inget. Det är det värt.

14 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga – vecka 18

 1. Det svåraste med att ha med böcker (inte läsplatta) är just det där med \”VILKA TITLAR\” man ska välja. Jag kan bli lite lätt hysterisk över det…

  Gilla

 2. Innan jag skaffade min läsplatta så hade jag en osviklig förmåga att alltid ta med mig tunga, tjocka inbundna böcker. De måste ju räcka ett tag 🙂

  Gilla

 3. Jag väljer ut en eller möjligen två böcker om jag skall vara borta 7-10 dagar. Jag brukar inte hinna läsa så mycket som hemma ändå. Problemet är att veta att den bok man väljer (om jag inte börjat i den än) kommer att vara bra. Annars blir det riktigt trist, med en bok som man måste kämpa sig igenom i brist på annat läsbart.

  Gilla

 4. Jag försöker också beräkna hur många böcker jag kommer hinna och om jag ska besöka någon bokaffär är det säkrast att lämna plats i väskan hahah 😀

  Gilla

 5. Ja haha jag släpar alltid med mig en stor rullväska fastän den knappt är fylld till hälften, men det för att det ska rulla bra och framförallt få plats med alla fynd även på hemvägen 😀 bara man vet hur man funkar och planera för det 😉

  Gilla

 6. Tågresor är perfekta att läsa under, men inbundna böcker tror jag inte att jag har släpat med mig sen jag var liten. Men man blir kanske starkare så 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.