En smakbit på söndag – Señor Peregrino

Söndagens smakbit kommer från en bok som jag sett fram emot väldigt länge. För att jag gillade Cecilia Samartins bok Drömhjärta så himla mycket. Den här boken var inte alls så som jag tänkte mig… men det till sin fördel. För jag gillar den.

Señor Peregrino handlar om Jamilet som föds med ett hemsk födelsemärke och på grund av det möts orättvist. När hennes mamma dör tar hon sig till USA i hopp om bot och får med hjälp av falska papper jobb på ett mentalsjukhus. Där möter hon den udda och gåtfulla Señor Peregrino. Tror ni det skapades förväntningar inför det där mötet? Jag vill verkligen inte ta något från de sidorna för jag vill att ni själv ska få uppleva det, om ni vill läsa boken framöver. I stället får smakbiten bli från ett tidigare stadium, från sidan 52:

”Vi behöver inte fler mexikaner här, vare sig pojkar eller flickor. Jag förstår inte varför ni inte stannar i ert eget land, där ni hör hemma, varför ni håller på och smyger er över hit som tjuvar.”
   ”Själv har jag kommit för att jag behöver läkarhjälp”, sa Jamilet.
   ”Det finns läkare i Mexiko.”
   ”Inte den sortens läkare som kan bota mig.”


Fler smakbitat hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

34 reaktioner till “En smakbit på söndag – Señor Peregrino

  1. Den här läste jag för vad som känns som länge sedan – berättelsen har inte stannat i minnet, men däremot en god känsla nu när jag blir påmind om den!Tack för smakbiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.