Bokbloggsjerka 29 april – 2 maj

Den här veckan undrar AnnikaSkulle du kunna tipsa om en bok (eller flera) som utspelar sig i dina hemtrakter?

Jag har inte läst någon bok som utspelar sig i mina hemmatrakter, så tips blir svårt. Däremot är jag själv sugen att läsa något som utspelar sig omkring Sundsvall – så om någon har tips till mig blir jag glad 🙂

Jag har givetvis hört talas om Jonas Moströms serie om Axberg och Jensen. Konstigt nog har jag fått för mig att det är Svart cirkel som är den första delen, med den berömda trappan på hotell Knaust. Men det är ju Dödens pendel som är del ett. Böckerna är dock inte riktigt min genre, men jag har tänkt prova dem någon gång för det är ju kul att läsa om bekanta miljöer. Har någon läst serien? Är den bra?

Efter att ha kollat upp det här lite närmare hittade jag framförallt två författare som skrivit böcker som jag blir lite nyfiken på. Den första är Vibeke Olssons romansvit Bricken på Svartvik. Hon skriver bl.a om sågverken, strejken och branden. Och den andra är Emma Vall vars böcker utspelar sig ännu närmare min hemmiljö, nämligen Alnö. Det skulle vara kul att läsa! Återigen, vet någon om de är bra?

Det blev en liten omvänd jerka 🙂 Men roligt ämne!

36 reaktioner till “Bokbloggsjerka 29 april – 2 maj

 1. Jag tror att du kanske kan gilla Moströms böcker, det är inte alltför mycket fokus på brotten (tycker jag då) utan egentligen mer på olika relationer 🙂

  Gilla

 2. Det är ett ganska kul sätt att hitta nya böcker att läsa att leta efter sånt som utspelar sig i ens hemtrakt. 🙂 Har inte läst någon av de du nämner heller men Flickan i Medaljongen ser spännande ut. Föll för titeln så ska googla lite mer på den nu 🙂

  Gilla

 3. Emma Valls Kattjakt har jag uppskriven, ingen aning om hur hon skriver. Läst första boken om Bricken (mycket bra!) och Moström skulle jag kunna tänka mig att läsa något mer av, bara läst Storsjöodjuret.

  Gilla

 4. Jag har läst flera av böckerna av Jonas Moström och tyckte de var bra. Han är visst född i Bräcke i Jämtland, har jag för mig? Där bodde jag i ett par år som liten. Kanske det kan räknas som \”hemtrakter\” på ett sätt. Fast jag trivdes bättre i Östersund där jag också bodde i några år och den tiden minns jag lite bättre för jag var lite äldre då. Böckerna om Emma Vall har jag också läst. Jag minns dem inte så mycket, men tror jag tyckte de var bra också.

  Gilla

 5. Jag tycker att Vibeke Olsson skriver mycket bra, har inte läst just den här bokserien, men hennes Molnfri bombnatt är en bok jag återkommer ofta till, en sorts vuxenversion av Ulrike och kriget och Ulrike och freden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.