Bokbloggsjerka 15-18 april: Biografier & Memoarer

Den här veckan undrar Annika följande: Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du läser, har du någon favorit, finns det någon du skulle vilja veta mer om eller är det något som du absolut inte är intresserad av?

Jag är positivt inställd till biografier och liknande, men jag har inte läst några. Eller jo, jag påbörjade en tegelsten av sorten men jag blev nog lite uttråkad för jag glömde bort den. Men det var ett tag sedan och nu känner jag mig mer redo för att läsa något av genren. Det är väl kanske risken med biografier (som jag nog hellre skulle vilja läsa), att det ska kännas intressant hela vägen. Både att personen och dess liv lockar mig liksom sättet det skrivs på. Jag tycker ju om fackböcker och såklart fiktion så detta känns som om det borde vara en bra mix. Så jag ser fram emot att få lite tips från er!

34 reaktioner till “Bokbloggsjerka 15-18 april: Biografier & Memoarer

 1. Jag tror det viktigaste för mig, förutom att jag är intresserad av personen, är att jag kan höra dens röst vars liv jag läser om 🙂

  Gilla

 2. Jag insåg nu när jag läste ditt svar att de böcker jag nämner i mitt inlägg är sådana där jag aldrig ens hört talas om personerna innan jag läste deras böcker 🙂

  Gilla

 3. Jag läser gärna biografier, om än inte så ofta, men precis som du säger så måste jag vara intresserad av antingen personen ifråga eller att det berör ett ämne som jag är nyfiken på. Annars blir det lätt tradigt och segt att läsa tycker jag.

  Gilla

 4. Oftast handlar ju en biografi eller memoarer om mer än en person. Den befinner sig ju ofta i en speciell bransch, tidsperiod eller land och på så sätt lär jag mig även om annat än bara om personen (vilket är trevligt) :).

  Gilla

 5. Att vara intresserad av den man läser om är nog en förutsättning för att man ska tycka att boken är läsvärd. Jag söker också lästips i veckans jerka.

  Gilla

 6. Jag tycker biografier är roliga och läser det i perioder. Men de måste handla om någon som verkligen intresserar mig eller vara bra skrivna så intresset hålls uppe hela vägen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.