En smakbit på söndag – Rosengädda nästa!

Jag har äntligen börjat läsa trilogin om Rosengädda som Emma Hamberg har skrivit. Nu har jag i och för sig bara två av tre hemma men det räcker ett tag. Jag ville läsa dessa efter att jag läst hennes Baddaren, tyckte den var så charmig och härlig. Hamberg skriver på samma gång lättsamt och roligt som smart och igenkännande. Här kommer en smakbit från sidan 14:

”Herregud, jag minns inte ens vad hon hette. Nu jobbade hon visst som arkitekt på ett stort känt kontor inne i stan, och det boddes på Södermalm och hennes man var pappaledig, allt var skitjämlikt och det var så himla bra allting. Detta berättade hon medan jag stekte på hennes sojakorv och skakade hennes Pucko. Jag vet ju vad hon tänkte hela tiden. Att det var lite skönt att se mig där i korvkiosken. Kvar i samma förort, kvar med samma snubbe, till och med samma frisyr. Och samma lön som 1992 också, när jag tänker efter. Nu var hon Askungen och jag den gamla ragatan till styvsyster med avhuggna hälar för att komma i den där glasskon.”

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

34 reaktioner till “En smakbit på söndag – Rosengädda nästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.