En smakbit på söndag – Den glömda trädgården

Söndag och dags för en smakbit. Det har inte blivit så mycket läst i veckan för praktiken och så är jag hemma och hälsar på och nu åkte mamma och syster med mig ner och så ska vi vara här några dagar. Jag hann därför inte läsa klart Tango för vilsna själar av Lucy Dillon. Men den bok som står på tur är Kate Mortons Den glömda trädgården, så det får bli en smakbit från den på sidan 11:

”Det var mörkt där den lilla flickan satt hopkrupen bakom tunnorna, men hon gjorde som hon blivit tillsagd. Damen hade sagt att hon skulle sitta tyst som en mus och vänta. Det var en lek, precis som kurragömma.
   Den lilla flickan lyssnade från sitt gömställe och målade upp en bild i huvudet så som far hade lärt henne. Karlar skrek åt varandra. Det var sjömän, antog hon, med grova, sträva röster som bar spår av havet och dess salt. Långt bortifrån hördes dova signalhorn, visselpipor och svaga årplask och högt ovanför svävade skriande grå måsar med utspända vingar som fångade solljuset.”

Jag har inte sett att Mari har lagt upp någon smakbit men jag delar med mig av en ändå.
Uppdatering: här finns fler smakbitar att läsa.

Ni får ha en fin dag och glad påsk!

15 reaktioner till “En smakbit på söndag – Den glömda trädgården

  1. Denne har jeg lest. Jeg måtte tenke meg litt om før jeg kom på hva boken heter på norsk (den hemmelige hagen). Jeg liker Kate Morton sine bøker og leser de gjerne mellom andre bøker som krever mer av meg 🙂 Ha en riktig fin påske!

    Gilla

  2. Ett bra tag sedan jag läste denna, men minns handlingen väldigt väl fortfarande nu när jag läser smakbiten här. Fantastiskt bra bok, gillade den jättemycket. :)Ha en fortsatt fin påskhelg!

    Gilla

  3. Jag har läst några av Mortons böcker, men jag blandar ihop titlarna på hennes böcker. Jag vet dock att jag har läst denna och jag älskade verkligen den boken! Hoppas att du också kommer tycka om den!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.