En smakbit på söndag – Jag ger dig solen

Jag har precis börjat läsa Jandy Nelsons bok Jag ger dig solen. Jag har hört så mycket gott om den så det ska bli roligt att se vad den har att erbjuda, redan inledningsvis har jag märkt att den är säregen, så det känns spännande. Boken handlar om Noah och Jude, som trots att de är tvillingar ändå är så olika. Smakbiten kommer från sida 24:
”Lugnet från tätt-intillet sköljer över mig. Hon andas ni och jag faller in i rytmen. Vi kanske är för gamla för att hålla på så här, men vad spelar det för roll? Jag ser att hon ler trots att jag tittar rakt fram. Vi andas ut samtidigt, sedan andas vi in samtidigt, andas ut, andas in, in och ut, ut och in, tills inte ens träden i skogen minns vad som hände igår, tills mammas och pappas arga röster förvandlas till musik, tills vi inte bara är jämngamla, utan en och samma person.
   En vecka senare förändras allt.”
Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

36 reaktioner till “En smakbit på söndag – Jag ger dig solen

  1. Når jeg ser på kommentarene til dette innlegget tenker jeg at dette er virkelig en ok jeg må få med meg. Så den er skrevet ned på listen av svenske bøker. (De må kjøpes på nett). Ha en fin søndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.