Bokbloggsjerka 26-29 februari: Fanfiction

Den här veckans fråga från Annika handlar om fanfiction, såhär lyder hennes fråga: Vad anser du om fanfiction överlag och har du några bra lästips inom den genren?

Först kan jag säga att jag inte har några lästips, eftersom jag knappt vet vad genren är för något. Men jag kunde väl ana mig till det och efter en snabb kontroll-googling vet jag vad det handlar om åtminstone – någon skriver vidare på en författares verk.

Jag kan ju se både för- och nackdelar med det, men eftersom jag inte är så insatt tänker jag inte spinna vidare så himla mycket. Min första tanke var varför? Jag tänker att när det är slut, då är det slut. Det finns liksom en poäng i det. Jag som läsare skulle tycka det var märkligt att läsa vidare när någon annans fantasier har tagit över, då är det inte den riktiga världen som jag lärde känna som det handlar om längre. Samtidigt som säkert nyfikenheten skulle gnaga en del, så där kan jag förstå de som skriver/läser vidare. Även om jag nog tycker att det känns fel.

Det ska bli intressant att läsa era tankar och eventuella tips om det här så jag får lite bättre koll.

24 reaktioner till “Bokbloggsjerka 26-29 februari: Fanfiction

 1. Jag har också svårt att förstå varför. När berättelsen är slut så är den slut. Om jag inte är nöjd med slutet så kan jag väl fantisera ihop något i mitt eget huvud 🙂

  Gilla

 2. Jag läser inte fanfic själv pga allt är på engelska, men jag skulle gärna vilja. Se hur vissa karaktär blir kära i någon helt annan än i boken, blir onda istället för goda osv. 🙂

  Gilla

 3. Det beror mycket på varför – när det är litterär leklust och en författare skriver en hyllning till någon annans verk men sätter sin egen prägel på det, då är det bra. När förlag köper in en spökskrivare att fuska fram fler böcker som säljs under en död författares namn för försäljningssiffrornas skull, då är det uselt.

  Gilla

 4. Tack Sanna för din förklaring 🙂 Jag håller med dig, det måste ju ske på ett rättvist sätt i så fall. Jag skulle nog vara tveksam men är öppen för vad den skulle innebära 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.