En smakbit på söndag – Skära för sten

Söndagens smakbit kommer från den, visserligen lite tjocka, men väldigt intressanta boken Skära för sten av Abraham Verghese. Än så länge gillar jag den och tycker den är fint skriven.

Boken handlar kort och gott om två tvillingpojkar, vars mamma dör i barnsäng 1954 och pappa försvinner spårlöst. De växer upp i ett politiskt ostabilt Etiopien men det är kärleken till samma kvinna som splittrar bröderna och den ena flyttar till ett hektiskt liv i New York. Dock kommer det förflutna ikapp honom och han tvingas anförtro sig till de som han litar minst på i hela världen – fadern som övergav honom och brodern som förrådde honom.

Smakbiten kommer från sidan 112:

”Och från det tårdränkta ansiktet hördes en röst: ”Men Mary då?” vilket överraskade alla eftersom han hade tigit så länge. I de jämna stavelserna fanns något av långsam brinnande stubin.
   ”Jag är ledsen, Thomas. Det är försent”, sa Hemlatha medan hon sög ur den nyföddes svalg och fyllde babyns lungor med luft. Hon rörde sig snabbt, nästan hektiskt. Irritationen hade ersatts av medlidande, det hördes på hennes röst. Hon kastade en blick på honom över axeln.”

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten.

34 reaktioner till “En smakbit på söndag – Skära för sten

  1. Jag läste första halvan av boken på engelska och tyckte den var riktigt bra. Tyvärr läste jag aldrig ut den, så det är kanske dags att göra ett nytt försök. Tack för smakebiten!

    Gilla

  2. Jaså! Hjälp jag tror inte mina engelskakunskaper skulle klara av det, är ju en del medicinska termer :p Kul att höra att du ändå gillade den, kanske får bli på svenska nästa gång 🙂

    Gilla

  3. Denne tror jeg er gitt ut på norsk for jeg kjenner igjen beskrivelsen av historien. Eller det kan selvfølgelig være at jeg har lest det på engelsk 🙂 Noen ganger er det litt rot i hodet 😀 Ha en fin uke!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.