En smakbit på söndag – Och bergen svarade

Den bok som jag håller på att läsa just nu är Och bergen svarade av Khaled Hosseini. Hans två första böcker, Flyga drake och Tusen strålande solar, var böcker som jag fullkomligt älskade och som berörde mig starkt. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om hans tredje bok ännu, jag väntar tills den är utläst innan jag yttrar mig.

Smakbiten kommer från sidan 35:

Abdullah kunde inte föreställa sig att far en gång hade suttit i en gunga. Han kunde inte tänka sig att far en gång varit pojke, som han. Pojke. Bekymmerslös, med lätta steg. Att han sprungit rakt ut på de öppna fältet med sina lekkamrater. Far som hade ärrade händer och ett ansikte fårat av trötthet. Far, som lika gärna kunde ha kommit till jorden med en skyffel i handen och med gjord under naglarna.

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra Virkeligheten. Trevlig söndag på er!

36 reaktioner till “En smakbit på söndag – Och bergen svarade

 1. Den här har legat på läsplattan i vad som känns som en evighet. Jag vet att jag kommer att läsa den, så småningom. Älskade hans Tusen strålande solar.

  Gilla

 2. En författare vars böcker fascinerar och utmanar mig och får mig att känna en massa – men jag är ändå inte helt säker på att jag tycker OM hans böcker …Tack för smakbiten!

  Gilla

 3. Jag har läst Flyga drake, fantastisk, och tänkt att jag ska läsa Tusen strålande solar och denna, och någon gång ska det bli av…. Tack för smakbiten! 🙂

  Gilla

 4. Tack för smakbiten. Har läst Flyga drake, en bok som jag tyckte om så mycket. Har både Tusen strålande solar och Och bergen svarade i bokhyllan och skall läsa dem båda.

  Gilla

 5. Jag bara måste läsa den här, eller? Jag älskade också Flyga drake och Tusen strålande solar. Blir intressant att se vad du tyckte om den sen. Jag får återkomma! 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.