Bokbloggsjerka 29 januari – 1 februari

Det är fredag och dags för bokbloggsjerka, den här veckan undrar Annika:
Har du någonsin läst en bok där det har hänt något som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?
Jag brukar inte läsa så skrämmande eller hemska böcker och har därmed inte stött på så mycket oväntat eller ogillande. Jag tänker att det är i dessa böcker som sånt händer 😉 Men det kan ju hända ändå förstås.
Ibland kan det vara slut som jag avskyr, som boken Mannen som kunde tala med hästar. Då kan jag bli lite arg en stund och tycka att det var väl onödigt. Men ganska snart så förtränger jag det hela och så minns jag resten utav boken i stället, det som jag gillade.
Eller att det händer något som jag tyckte var fruktansvärt jobbigt som i boken Little Bee. Då tänker jag på vad författaren ville ha sagt med det och oftast så kan jag förstå. Det brukar vara de där speciella sakerna som gör boken till vad den är, det som gör storyn, något viktigt som behöver berättas.
Annars är det här med tvister och vändningar oftast något uppskattat och intressant. Det som förekommer i mina milda böcker brukar inte förvåna mig så mycket. Oftast har jag liksom växt in i boken och nästan väntat mig det. Förmodligen läser jag fel böcker 🙂

9 reaktioner till “Bokbloggsjerka 29 januari – 1 februari

  1. Jag tror jag hade tyckt den var tråkigt att läsa en bok som inte överraskade mig eller där något oväntat händer, vare sig jag gillar det eller ej. När jag läser har jag ingen som helst önskan om att få allt precis som jag vill ha det. Det har jag bara i mitt riktiga liv 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.