En smakbit på söndag – Ängelns lek

Söndagens smakbit kommer från boken Ängelns lek som är skriven av Carlos Ruiz Zafón. Det är bok nummer två i serien De bortglömda böckernas gravkammare. Den första boken, Vindens skugga, tyckte jag var otroligt bra så jag är förväntansfull på denna. Jag har precis börjat så smakbiten kommer från de första raderna på sidan 9:

En författare glömmer aldrig första gången han tog emot pengar eller några lovord för en historia han skrivit. Han glömmer aldrig första gången han kände fåfängans vederkvickande gift sprida sig i ådrorna, när han trodde att skrivandet – om ingen upptäckte hans brist på talang – inte bara skulle ge honom tak över huvudet och mat i magen, utan också det han mest av allt åstundade: att få se sitt namn i tryck på ett simpelt bokomslag som säkert skulle leva mycket längre än han själv. Det ögonblicket kommer för alltid att vara fastetsat i hans minne, för i den stunden har hans själ fått ett pris och han är förlorad.

Fler smakbitar hittar du hos Mari på Flukten fra virkeligheten.

19 reaktioner till “En smakbit på söndag – Ängelns lek

  1. Tack för smakbit! Tyckte också Vindens skugga var otroligt bra, så den här författaren vill man absolut läsa något mer av. Får återkomma o se vad du tycker om den sen. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.