En smakbit på söndag – Vindens skugga

Idag är det både lucia och tredje advent, så mysigt. Hoppas ni får en fin dag!
Och eftersom det är söndag är det också dags för en smakbit. Den här gången kommer smakbiten från boken Vindens skugga. Jag har hört mycket gott om den och det tog inte lång tid för mig att förstå varför. Boken handlar om den tioåriga Daniel som hittar en bok, Vindens skugga, i de bortglömda böckernas gravkammare efter att hans pappa tagit med honom dit. Snart visare det sig att det döljer sig en hel del mysterier kring den där boken och en rad spännande saker utlöser varandra… Det känns väldigt speciellt med en bok som handlar så mycket om böcker. Smakbiten kommer från sidan 9:
”- Det här stället är ett mysterium, Daniel, ett helgedom. Varje bok, varje volym du ser här är besjälad. Besjälad av den som en gång skrev boken, av alla dem som har läst den, levt sig in i den och drömt om den. För varje gång en bok byter ägare, för varje gång en ny läsare låter sin blick glida över dess sidor, växer sig bokens själ allt starkare.”

2 reaktioner till “En smakbit på söndag – Vindens skugga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.