En smakbit på söndag – Major Pettigrews sista chans

Idag är det söndag och även första advent, hoppas ni får en fin dag!
Jag håller på att läsa Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson. Man kan säga att den handlar om den oväntade vänskapen som växer fram mellan Majoren och mrs Ali. Det är en liten romeo och julia saga med kulturkrockar och kärlek på äldre dar. Den är ganska mysig såhär på hösten, för den handlar mycket om te och böcker. Här kommer en smakbit från sidan 133:
Majoren hällde upp påtår åt dem båda två och önskade att det fanns något sätt att förhindra det sena eftermiddagsljuset från att förflytta sig genom vardagsrummet. När som helst nu skulle de gyllene strålarna nå fram till bokhyllan vid bortre väggen och få mrs Ali att inse hur mycket klockan egentligen var. Han befarade att hon då skulle sluta läsa.
   Hon hade en låg, klar röst och läste texten med en uppenbar uppskattning. Han hade nästan glömt bort hur njutbart det kunde vara att sitta och lyssna. Under de otillfredsställande åren då han undervisat på St. Marks förberedande skola hade hans öron blivit avtrubbade, de hade brutits ner till okänsliga tillbehör efter alla monotona pojkröster som inte begrep ett ord av det de läste upp.


Hos Mari på Flukten fra virkeligheten finns fler smakbitar att läsa.

10 reaktioner till “En smakbit på söndag – Major Pettigrews sista chans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.