En smakbit på söndag – Blå dahlia

I min läsande värld är jag vid Harpers handelsträdgård som Nora Roberts gestaltar. Det är den första boken i trilogin om tre kvinnor som möts vid ett vägskäl i livet. Och eftersom det är söndag tänkte jag dela med mig av en somrig smakbit från sidan 134:

”Hon drömde om blommor. En förtjusande trädgård, full av nyutsprungna friska blomster vart hon såg. Den var perfekt, prydlig och ansad, med knivskarpa rabattkanter som mötte upp mot den vältrimmade gräset.
   Färg gick över i färg, vitt i rosa, gult och silvriga gröna toner, mjuka och skira pastellfärger som skimrade i subtil elegans i de gyllene solstrålarna. 
   Deras doft var lugnande och lockade en flock vackra, idoga fjärilar samt en nyfiken, glänsande kolibri. Inget ogräs störde den fläckfria bilden, varenda blommar var perfekt och mogen medan dussintals knoppas bara väntade på sin tur att brista.”

Om du vill läsa fler smakbitar så kika in på Flukten fra virkeligheten.

15 reaktioner till “En smakbit på söndag – Blå dahlia

  1. Svar: Tack så mycket! Ja, det känns viktigt att skriva om det och visa att det går att göra på ett annat sätt. Det kanske inte passar alla, men det är viktigt att folk vet att man Kan leva så. Det är verkligen riktigt härligt här, vi stortrivs! Det hoppas vi med – tack! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.