En smakbit på söndag – Hypnotisören

Då var det söndag och dags för en smakbit från den bok vi håller på att läsa, med initiativ från Mari på Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes. Gå gärna in på länken och läs fler smakbitar!
Jag läste precis ut Lars Keplers Hypnotisören igår kväll. Men jag vill ändå bjuda på en del av spänningen! Här om kvällen upptäckte jag att jag absolut inte ska säga högt vad som händer i boken, för då kan jag inte sova. Det blev med ens ännu kusligare…
Här kommer en smakbit från sidan 136:

”Simone känner hur kallt det är i köket. Det luktar cigarettrök.
Hon tittar ut i hallen.
Då upptäcker hon att ytterdörren står vidöppen.
Hon skyndar sig till Benjamins rum. Men han ligger och sover alldeles lugnt. En liten stund står hon bara där och lyssnar på hans regelbundna andetag.
När hon går för att stänga ytterdörren håller hennes hjärta på att stanna. Det står någon i dörröppningen. Han nickar åt henne och räcker fram ett föremål. Det tar några sekunder för henne att inse att det är tidningsbudet. Han vill ge henne morgontidningen. Hon tackar, tar emot den och när hon äntligen stänger och låser dörren märker hon att hon skakar i hela kroppen.”


22 reaktioner till “En smakbit på söndag – Hypnotisören

  1. Jag är ju inte något deckarfan eller så, men den var bra, fast jag vet inte vad jag ska förvänta mig med dessa genrer – tyckte det mesta var rysare 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.